Over Texel - Tips van Groepsverblijf Texel

 

Op Texel is het hele jaar rond volop te beleven. De weg naar de natuur is vanuit Groepsverblijf Texel, met uitzicht op het bos en de duinen, meteen te vinden. Voor alles wat u verder niet mag missen geven we graag een aantal Texeltips.

 

Op ruim een kilometer afstand van Groepsverblijf Texel ligt het vrij authentieke dorpje Den Hoorn. Hier zijn een aantal restaurants, een supermarkt en een gezellig dorpscafé. Nabij Den Hoorn liggen twee strandpaviljoens, Paal 9 en Paal 12, welke vanwege de unieke ligging zeker een bezoekje waard zijn. Niets leuker dan uitwaaien op het strand en daarna bijkomen in het paviljoen!

 

Onmisbaar tijdens het verblijf op Texel is een bezoekje aan Zeehondencentrum Ecomare, vlakbij De Koog. Dit uitje is ideaal voor kinderen. Sinds kort zijn er zelfs bruinvissen te bewonderen in de bassins!

 

Vissersdorp Oudeschild heeft een rijke historie en daarnaast de modernste visserij van Nederland. Het vissen door middel van elektrische schokken, met sumwings en pulskoren, is hier goed ingeburgerd. In de weekenden liggen de kotters in de haven. In de haven liggen ook de garnalenkotters die u graag op de Waddenzee laten ervaren hoe garnalenvissen werkt. Na afloop kunnen desgewenst garnalen geproefd worden. Heeft u honger gekregen? De Oude Vismarkt van Texel is een mooie viswinkel met veel ruimte en mogelijkheden voor groepen.

 

Meer tips? De Texelse Bierbrouwerij, Schipbreuk- en Juttersmuseum Flora, parachute springen, beklimmen van de vuurtoren, rondrit met een cabrioletbus, zwemparadijs Calluna, Golfbaan De Texelse, natuurgebied De Slufter, De Jan Plezier, een natuur-excursie, sportieve (water)activiteiten bij Paal 9 Landgoed De Bonte Belevenis, Wadlopen en het Kinderspeelparadijs op Vakantiepark De Krim.