Omgeving Groepsverblijf Texel

Omsloten door weilanden, met vrij uitzicht op de duinen, het bos en het dorpje Den Burg, ligt Groepsverblijf Texel. Schapenboeten, tuinwallen, het bos en de duinen vormen hier het eeuwenoude Texelse landschap. Op dit stukje Texel is rust en ruimte rondom.

 

Op ruim een kilometer afstand van Groepsverblijf Texel ligt het pittoreske dorpje Den Hoorn. Ten midden van duinen en, in het voorjaar, kleurrijke bloembollenvelden wonen hier ruim negenhonderd mensen. Een dorp dat in de Gouden Eeuw relatief welvarend werd door de komst van vele zeeloodsen, maar waar de afgelopen eeuwen vooral geleefd werd van landbouw. Nog altijd is er veel veeteelt rondom Den Hoorn en vullen vele honderden schapen de weilanden. Er zijn diverse restaurants in Den Hoorn, en ondermeer een supermarkt en een fietsenverhuur.

 

Op fietsafstand van het groepsverblijf liggen, ons inziens, de mooiste natuurgebieden van het eiland. De Geul, de Petten, de Bollenkamer en de Hors(meertjes) zijn afwisselende natuurgebieden, waar de mens slechts een beperkte invloed heeft. De diversiteit aan vogels is enorm en daarmee is het gebied populair onder vogelspotters en andere natuurliefhebbers. Ondanks deze populariteit is het mogelijk niemand tegen te komen tijdens urenlange wandelingen.

 

Bij de groepsaccommodatie houden wij diverse soorten kleinvee. We laten u graag kennismaken met onze katten, cavia's, kippen, geiten, schapen en paarden. Het heerlijke buitenleven kunt u op het erf bij het groepsverblijf echt ervaren!