Over De Breemhoeve - Een Texels familiebedrijf

De eerste steen van De Breemhoeve, gelegen aan de Hemmerweg in Den Hoorn, is op 22 april 1960 geplaatst. In de ruilverkavelingsboerderij gaat Albert Bakker met zijn gezin wonen. Vijf jaar later gaat de boerderij over naar zijn broer Willem en zijn vrouw Jopie, die dan al Texelse schapen fokken. Het stel heeft zes melkkoeien en een aantal stuks jongvee. Als snel wordt de stal vergroot zodat er twaalf koeien gemolken kunnen worden.

 

In 1976 verkoopt de familie de koeien en groeit de kudde schapen naar 200 dieren. De voormalige koeienschuur wordt ingericht als groepsverblijf, welke in het voorjaar en de zomer wordt verhuurd. In 2001 zijn Willem en Jopie vanwege hun leeftijd genoodzaakt te verhuizen, het stokje wordt over gegeven aan hun zoon Andre en schoondochter Lia.

 

Door de nieuwe eigenaren wordt het groepsverblijf in fases grondig vernieuwd en opnieuw gebouwd. Gelukkig blijven de vaste gasten, die vaak al vijfentwintig jaar lang jaarlijks komen, Groepsverblijf Texel bezoeken. En met de goede voorzieningen en 365 dagen verhuur per jaar, vinden ook veel nieuwe gasten in het groepsverblijf een fijne vakantieplek op Texel!